Dobrodošli na oficijelnu web stranicu Ekonomskog fakulteta u Zenici

Na Ekonomskom fakultetu se izvode I i II ciklus studija iz oblasti ekonomskih nauka na studijskim programima Menadžment preduzeća, te Računovodstveni i revizijski menadžment.

Gotovo 1.000 studenata svakodnevno stječe visoko obrazovanje i stječu kompetencije kako bi postali diplomirani ekonomisti i što uspješnije započeli svoje poslovne karijere.

Početkom akademske 2015/2016. godine dovršena je izgradnja Ekonomskog i Pravnog fakulteta. Nova zgrada je opremljena novom opremom što će značajno unaprijediti kvalitet rada, djelovanja i nastave na Ekonomskom fakultetu.

Aktuelnosti

11.01.2017.

POZIV NA PROMOCIJU PROJEKTA E4U
 

Poštovani studenti i profesori,

Pozivamo vas da nam se pridružite na druženju koje organizujemo u okviru projekta Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH (EUSR-a) „E4U“, a koje će se održati u Džananović Centru 13. Januar 2017.od 12:00 do 15:00 sati.

10.01.2017.

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE
 

Obavještavaju se studenti i nastavno osoblje Univerziteta u Zenici da se nastava i sve druge nastavne aktivnosti na fakultetima Univerziteta u Zenici nastavljaju odvijati u skladu sa utvrđenim rasporedom nastavnih aktivnosti počev od srijede 11.01.2017.godine.

Pozivaju se dekani fakulteta Univerziteta u Zenici da u saradnji sa prodekanima za nastavu i studentska pitanja obezbijede nadoknadu izostale nastave za dane 09.01. i 10.01.2017. godine.

29.12.2016.

EUROPEAN RESEARCH COUNCIL - MOGUĆNOSTI FINANSIRANJA ISTRAŽIVAČKIH PROJEKATA
 

Prezentacija će biti održana u ponedjeljak, 09.01.2017. godine u 13:00 h u čitaonici Metalurškog instituta "Kemal Kapetanović"

Predavači:

  • Dina Masnik-Ćulahović, National contact point for EU framework programmes in B&H)
  • v.prof.dr Samir Lemeš, Univerzitet u Zenici

26.12.2016.

AKTIVIRANJE ZABRANE PRISTUPA PRIJAVLJIVANJU ISPITA U JANUARSKO-FEBRUARSKOM ISPITNOM ROKU U ISSS-U
 

Obavještavamo studente da smo u ISSS-u aktivirali zabranu pristupa prijavljivanju ispita u januarsko-februarskom ispitnom roku. Studenti ispite nisu u mogućnosti prijaviti putem vlastitih korisničkih računa. Prijava ispita  moguća je nakon ovjere semestra za redovne studente prvog ciklusa studija i ovjere semestra i regulisanja finansijskih obaveza prema Ekonomskom fakultetu za redovne samofinansirajuće i vanredne studente.

14.12.2016.

IZAŠAO SEDMI BROJ ČAOPISA BH EKONOMSKI FORUM
 

Jedan od ciljeva ovog broja je akademskoj javnosti i široj čitalačkoj publici predstaviti i ponuditi kao i u prethodnim brojevima, probrane, visoko kvalitetne članke izrasle iz doktorskih disertacija i magistarskih radova, nastavljajući ono što je započeto već od prvog broja, njegovanje i izgradnja naučno-stručnog usmjerenja časopisa.

13.12.2016.

SEDMI SAJAM STIPENDIJA
 

Prepoznajući važnost mobilnosti studenata, nastavnika i saradnika kroz partnerske univerzitete u Evropi, ali i šire, Univerziteta u Sarajevu je više godina zaredom organizator sajma stipendija – jedinstvene manifestacije ove vrste u Bosni i Hercegovini čiji je cilj da okupi sve institucije koje dodjeljuju i/ili administriraju stipendije ili dodjeljuju druge vrste finansijske podrške za studiranje u BiH i inostranstvu, te da im se omogući da predstave svoje programe stipendiranja i finansijske podrške i daju priliku bh. studentima da sve informacije o mogućnostima studiranja u inostranstvu dobiju na jednom mjestu.

08.12.2016.

PROGRAM "BEST OF SOUTH-EAST"
 

U okviru programa "Best of South-East" Univerzitet u Gracu raspisuje poziv i studentima iz Bosne i Hercegovine da izvrše prijavu učešća u edukativnim programima akademske 2017/2018. godine.

Rok za prijavu je 12.12.2016. godine.

Više o ovom programu na: http://international.uni-graz.at/en/stud/incoming/s-in-mprog/bestofsoutheast/.

24.11.2016.

UČEŠĆE STUDENATA PRAVNOG I EKONOMSKOG FAKULTETA U PROJEKTU „OUTREACH TO UNDERGRADUATE STUDENTS“ #E4U
 

U okviru EUSR projekta „Outreach to undergraduate students“ studenti sa četrnaest javnih fakulteta iz BiH takmičit će se u kreiranju i plasiranju kreativnih javnih kampanja sa ciljem utjecanja i unaprijeđenja percepcije mladih o socijalno-ekomomskim mjerama (a radi implementacije Reformske agende BiH) u oblasti obrazovanja i zapošljavanja.

 

17.11.2016.

PRIJEM KOD DEKANA
 

Dana 15.11.2016. godine održan je prijem najboljim studenticama svake godine studije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici od strane Dekana dr. sc. Alaudina Brkića.

12.11.2016.

ODRŽANO GOSTUJUĆE PREDAVANJE - PROF. DR. DEJANA ERIĆA
 

Dana, 10. i 11. 2016. godine, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici je prisustvovao gostujući prof.dr Dejan Erić gdje je na predmetu: Bankarstvo i finansijska tržišta u razvoju (Master studij, smjer: Poslovne i javne finansije) održao predavanje na temu: Efikasnost finansijskih tržišta, regulacija finansijskih tržišta, finansijske i ekonomske krize i tržište dionica i obveznica.

<< Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća >>

EFZE